• Hiphop / Streetdance

 • Streetdance of "dans van de straat" is een begrip dat vele dansstijlen omvat. Kenmerkend is dat al deze vormen van dans zijn ontstaan in de straten, clubs en middelbare scholen van de grote Amerikaanse steden. Streetdance is ontstaan begin jaren '80 in New York. Vooral in de ghetto's werd er veel op straat gedanst. De dansers waren vaak gekleed in ruim zittende kleding ("baggy clothes") waarin men zich lekker kon bewegen. In Europa brak streetdance pas door in de jaren '90, maar is nog steeds onverminderd populair. De stijl verandert echter continu en er komen regelmatig nieuwe stijlen bij. Een aantal van die stijlen bieden wij uw kinderen. Bij streetdance bounced men op de beat en veelal gebeurt dat op hiphop en R&B-muziek. De streetdancelessen zijn vooral bedoeld voor de jongste kinderen (vanaf 6 jaar). Hier leren zij de eerste pasjes, die de basis zijn voor andere stromingen en dansvormen.

  Hiphop

  Eigenlijk bestaat hiphop al langer dan streetdance. De hiphop als muziekstroming ontstond al in de jaren '70 in New York. De rappers uit die tijd wilden de samenleving een spiegel voorhouden. Veel van de teksten zijn dan ook een aanklacht tegen de maatschappij of de levensomstandigheden van de rapper zelf. Breakdance en graffiti zijn twee kunstvormen die zijn voortgekomen uit de hiphop. Hiphop als dans wordt meer gezien als de gevorderde vorm van streetdance en wordt daarom bij ons ook pas gegeven aan de kinderen vanaf 9 jaar.  

  Dancehall

  Dancehall is een muziekstroming uit Jamaica, dat in de jaren '70 is ontstaan. De naam is wat verwarrend, want eigenlijk verwijst het naar de ruimtes die werden gebruikt om deze muziek uit te voeren. Als benaming legt het echter de nadruk op de dansvloer en de interactie met het publiek. Door sommigen wordt het ook gezien als een subgenre van de reggae. Dancehall en hiphop hebben elkaar in de loop van de jaren beïnvloed. Tijdens de lessen hiphop wordt daarom soms ook dancehall gedanst. 

  Afrodance

  Onze hiphoplessen worden soms ook gecombineerd met Afrodance. Hier leren wij je verschillende moves op swingende afro beats. Afrodance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen, maar ook af en toe rustige vloeiende bewegingen die veel concentratie vereisen. Tijdens deze workout dans je op moderne Afrikaanse muziek.