• Step & Shape

  • Bij step & shape draait alles om de step. Een in hoogte verstelbaar bankje met een antislipplatform waar je afwisselend op- en afstapt. Tegelijkertijd worden er verschillende armbewegingen gemaakt. De choreografie wordt wekelijks aangepast, waarbij gebruik gemaakt wordt van een aantal basispatronen, waaruit steeds een nieuwe combinatie ontstaat. Omdat de step in hoogte verstelbaar is, kun je de les zo zwaar maken als je zelf wilt.

    De les is onderverdeeld in twee delen, namelijk een conditie- en shapegedeelte. Terwijl je stept train je op conditie, waarbij de bil- en beenspieren het zwaar te verduren krijgen. Het tweede gedeelte van de les train je de buikspieren en andere delen van het lichaam. We maken hierbij soms gebruik van gewichtjes en banden van elastiek. Uiteraard wordt de les afgesloten met ontspanningsoefeningen. 

    Deze les wordt opgebouwd vanuit de basis en halverwege aangevuld met speciale oefeningen voor het boven- en onderlichaam. Je maakt hierbij soms gebruik van gewichtjes en banden van elastiek. De opzwepende muziek helpt je om de les vol te houden. Step & shape brengt je lichaam in vorm en verbetert je conditie.

    Deze les is opvallend populair… ! Logisch, want bij step & shape verbrand je razendsnel overtollig vet en krijg je strakkere benen, billen, heupen en dijen, terwijl het ook nog eens gewoon erg leuk is om te doen! Reken op een leuke, gezellige maar ook pittige les!