• Fitness

  • Fitness leent zich uitstekend voor het op individuele basis trainen en versterken van de spieren. Onze fitness bestaat uit een tiental apparaten voor de training van alle grote spiergroepen. De apparaten werken hydraulisch, wat betekent dat u deze niet vooraf hoeft in te stellen. De weerstand wordt bepaald door de intensiteit waarmee u traint. Hoe harder u werkt, hoe groter de weerstand en hoe meer resultaat u behaalt. In principe werkt u met korte series van 25 herhalingen. Door het hydraulisch systeem kunt u niet boven uw macht trainen en zal de spierpijn over het algemeen beperkt zijn. De apparaten zijn met name geschikt voor het trainen van de spierconditie en leidt tot spierversteviging en meer fitheid. Voor het verkrijgen van spiermassa en bodybuilding is onze fitnessapparatuur niet geschikt. 

    Uiteraard kunt u bij de oefeningen begeleiding krijgen van een ervaren fitnessinstructeur. Bij uw eerste bezoek wordt u uitgebreid begeleid en krijgt u uitleg over de werking van de apparatuur. 

    Naast de krachtapparatuur treft u in de fitness ook diverse cardio-apparaten aan. Zo kunt u kiezen tussen de loopband, de roeitrainer, de crosstrainer, twee hometrainers en een spinningbike voor het verbeteren van uw uithoudingsvermogen of het verbranden van vet. Op de spinningbike kunt u op individuele basis een intensief virtueel spinningprogramma van een uur volgen. Vanwege de hygiëne adviseren wij u hiervoor uw eigen koptelefoon (oortjes) mee te nemen met een mini jacket aansluiting (zoals voor de iPhone).