• Bodyshape

 • Bodyshape is een efficiënte high/low-impactles op muziek gericht op de verbetering van de lichaamsvormen. Er worden oefeningen gegeven die de spierkracht, houding en het spieruithoudingsvermogen verbeteren. Afwisselend worden dynamische en statische grondoefeningen gedaan.

  Kenmerkend voor bodyshape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind, waardoor de gehele lichaamsconditie verbeterd en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van bodyshape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken door middel van training op muziek op een relatief rustig tempo. De aandacht is gericht op spieruithoudingsvermogen en weerstandtraining. De les is daarbij opgedeeld in twee delen, zo wordt in het eerste gedeelte van de les de aandacht gericht op het verbeteren van je conditie en in het tweede deel op spier- en weerstandtraining. 

  De les is over het algemeen als volgt ingedeeld:

  De eerste 40 minuten bewegen we op muziek, waarbij we lekker gaan zweten en de pasjes niet al te moeilijk zijn. Voor alle bewegingen zijn opties zodat je op eigen niveau kunt meedoen. Dus kunt of mag u bijvoorbeeld niet springen, dan maakt u gebruik van de door de docent aangegeven optie.

  De volgende 15 minuten is het hard werken voor de grote spiergroepen. Benen, billen en buik (BBB) alles komt aan bod.  Daarbij wordt soms gebruik gemaakt van van diverse materialen (dumbell, barbell, tubes) om een oefening zwaarder te maken.  Maar ook zonder materialen kunnen de oefeningen prima uitgevoerd worden.

  De laatste 5 minuten van de bodyshape draait het om herstel en het stretchen van alle spieren.